В този раздел ще можете да научите, какво представляват някои видове терапии, процедури, тестове и други услуги, които се предлагат в Медицинска практика д-р Чалманов. Моля имайте предвид, че това не са медицински съвети и не биха могли да заместят прегледа при вашия гинеколог.

Колпоскопия

Колпоскопията е честа процедура , която се извършва след абнормна цитонамазка за изследване на маточната шийка. По време на колпоскопията шийката се визуализира използвойки спекулум и под голямо увеличение и източник на светлина се оглежда за патологична находка.
Виж повече

Тест за HPV (човешки папиломен вирус)

HPV е много честа инфекция, засягаща около 60-70 % от жените (и мъжете) в репродуктивна възраст. Най-често тази инфекция е без симптоми и повечето жени дори неподозират, че са били инфектирани.
Виж повече

Лапароскопска миомектомия

Миомектомия (миома = фиброид, ектомия = отстранаване) буквално означава хирургично отстраняване на фиброид. Това е процедура на избор за жени които имат оплаквания (симптоми) от фиброиди и неискат да им се прави хистектомия.
Виж повече

Неинвазивен метод за пренатална диагностика

Неинвазивният молекулярен генетичен Prenatest™ може да установи наличие на фетална тризомия 21 (Синдром на Даун), тризомия 13 (Синдром на Патау) и тризомия 18 (Синдром на Едуардс) с много голяма точност, като за целта се взема венозна кръв от майката и се анализира чрез секвениране от ново поколение.
Виж повече